Gud vad kallt!

Idag va vi och hälsadepå faster Sanna. Benjamin hade så kul, dom har så stora och öppna ytor så han kröp runt runt i världens raket fart :) Sen gick han smaka marie kex och "mums mums" för fösta gången.. det verkade vara riktigt gott, försökte nästan svälja den hel! :)
Riktigt kallt har det vart ute idag också, -20. Kallt inne blir det också, och jag hatar kyla, de är det absolut värsta jag vet!
Hällre bastu med 80 grader varmt i en timme en att frysa i 5 minuter.. ja hur som helst är ja en riktig fryslort.

Sen har vi käkat Taccos,och kollat på the greate ecape, fy tusan villken film.
Samuel sa att de va en film som ALLA sett.. som the grean mile typ.
Den handla om andra världskriget.. ingen film förmig, ja satt som på tusen nålar,
jag blev så jäva nervös på dom så ja inte kunde kolla.. sprang på toa hunde ggr å gick runt.
Nervkrypande på ett jobbit sätt, en riktigt dålig slut med!



Tiden går så fort den här gången, men endå känns det som en evighet!
Ska vara kallt ett bra tag till, snön ska försvinna, våren ska komma, sen värmeböljan.. jag hoppas att  verkligen att allt kommer gå bra!


Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.


Kommentarer
Postat av: Sandra

ska ni ha tillökning?! :) Gud så kul! GRATTIS!! Hihi! Benji ska bli storebrorsa!!;)

Allt är bara bra med oss:)

2009-01-05 @ 19:46:33
URL: http://sanonis.blogg.se/
Postat av: Mäjlin

STORT GRATTIS..Gud va roligt=D..kramar från oss!!

2009-01-06 @ 16:23:11
URL: http://malinnordh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0