Fredag

Hallå hallå.
Snart dax att gosa ner sig i sängen, men en uppdatering hinns med.
Idag har jag vart och hälsat på Ida, hennes mamma och Tindra..väldigt trevligt :)
Fick både nybakade muffgins och bullar som Ida hade gjort.. dom dolda talangerna hade jag helt missat ;)
Benjamin fick vara hemma med Samuel, dom behöver nog lite ensam tid också när han är borta så mycket.
Benjamin blir lite ledsen och orolig bara Samuel ska gå ut med Rocky.. och det kan man ju inte klandra honom för! Han vill väl inte att pappa ska åk.
Annars har de vart bara en lugn inne dag!

Men i morgon vid 11 hade vi tänkt att åka iväg en sväng och träffa Jenny och Emil så pojkarna får leka av sig lite!
Att bara vara hemma är skönt i lagom mängd ;)


Magen växer snabbt nu, och det märks.. man blir mer och mer osmidig, lättare andfådd, och närman böjer sig ner eller hukar sig det minsta kommer halsbränna utan dess like! Måste köpa nya halsbrännetabletter.. dom jag har nu är inge bra..måste ta en 4 st mara för att kunna sova..
MEN endå ska jag inte klaga! Allt är som rena drömmen jämfört med när jag väntade Benjamin :P
Då mådde jag dåligt från dag 1.
Nu har jag knappt kännt något förens halsbrännan, och den går ju faktisk att bota :)Om 35 minuter går jag in i vecka 25, och månad 7 ! :)

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Älskar dig så det gör ont!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0